Praktisk informasjon om svømmeskole i Bergens Svømme Club

Vi har laget en oversikt over ofte stilte spørsmål som måtte dukke opp vedrørende vår svømmeskoletilbud. Dersom dere ikke finner svar på det dere ønsker, ta direkte kontakt med oss HER så skal vi forsøke å hjelpe etter beste evne.

Spørsmål og svar

Hvor ofte arrangerer dere svømmeopplæring?

Svar: Vi arrangerer svømmeopplæring kontinuerlig gjennom skoleåret. All informasjon finner dere her.

Skal foreldre være med i vannet?

Svar: Nei, foreldre er ikke med i vannet på svømmeopplæringen. De er kun med på barn m/foreldregruppe som Duppe og Elias. Vi har dyktige instruktører som ivaretar barna og sikrer en trygg og god opplæring. 

Kan foreldre være inne i hallen og se på?

Svar: Vi oppfordrer foreldre til å ta en tur i nærområdet eller gjøre andre ting, framfor å være tilskuer. Dette fordi det er bedre for barnas konsentrasjon at det ikke er andre til stede i hallen under opplæringen. Unntaket er for barn som har medisinsk grunn til å ha støtte til stede. Dette avtales direkte med svømmeskoleansvarlig. Det er mulig å vente utenfor svømmehallen, slik at det er enkelt for instruktør å få tak i deg. I bassenget på Krostad skole vil det ikke være anledning til å være tilskuer – vi vil invitere foreldre til å være tilskuere ved oppstart og en gang i måneden.

Hvilket utstyr trenger barna til svømmeopplæringen?

Svar: Barna bør ha tettsittende badebukse eller badedrakt, og badehette. På småbarnssvøm, Vann, Hval og Skilpadde trenger de ikke svømmebriller, men fra Pingvin og oppover er dette anbefalt.

Selger BSC utstyr?

Svar: Ja, vi selger rimelige klubb-badehetter. Vi har også avtale med www.klubben.no om 25% rabatt på svømmeutstyr hos dem. Rabattkode står i infoskriv, evt ta kontakt med Svømmeskoleansvarlig for å få tilsendt koden. Ta kontakt med hovedinstruktør hvis dere trenger badehette. En badehette er inkludert ved første gang innmelding i klubben.

Hva får barna ved bestått opplæringsnivå?

Svar: Når barnet har bestått opplæringsnivået deles der ut diplom og svømmemerke.

Hva skjer ved bestått opplæringsnivå?

Svar: Når barnet har besått et opplæringsnivå vil de automatisk bli flyttet opp til neste nivå. Foreldre får da tilsendt bekreftelse på e-post med informasjon om når og hvor tilbudet er. Dersom tilbudet er mer enn +/- 30 min ift det tilbudet man har hatt, vil man få en e-post med spørsmål om dette passer. Dersom det ikke passer med bytte, kan man velge å beholde den plassen man har hatt i påvente av å få plass på nytt nivå – da står man først i ventelisten for ny plass, eller eventuelt å si opp plassen og sette seg på venteliste – da havner man bakerst på ventelisten.

Hvordan oppretter jeg bruker på Tryggivann.no?

Svar: Her finner du en en video med veiledning om hvordan dette gjøres.

Se video her.

Er påmelding bindende?

Svar: Ved førstegangs innmelding har man 14 dagers angrerett. Benytter du deg av tilbudet iløpet av de fjorten dagene, kan du bli fakturert for faktisk deltakelse. Påmeldingsavgift faktureres en gang per måned. Avgiften blir ikke refundert ved avmelding. Ved langvarig sykdom, kan en etter avtale med svømmeklubben, få utsette opplæring til et senere tidspunkt. 

Hva skjer om en undervisningstime blir avlyst?

Svar: Bergens Svømme Club tar forbehold om at økter kan bli avlyst bla. pga stengte basseng og andre forhold utenfor vår kontroll. Ved avlyste dager vil dere får et fratrekk på neste måneds faktura. Ved stengt basseng vil tilbudet bli flyttet til nærmeste tilgjengelige basseng så langt dette lar seg gjøre. Vær obs på at klokkeslett kan endres.

Jeg finner ikke ledig opplæring som passer. Har dere ventelister?

Svar: Vi har tilgjengelige ventelister på www.tryggivann.no. Den som registrerer seg på venteliste vil bli kontaktet så fort det er ledig plass. Husk å skriv en kommentar for mulige eventualiteter. Dette gjør jobben vår med å tilby dere en plass som passer for dere langt enklere. Skriv f.eks.: “Kan starte tidligst kl. 1615. Kan kun mandag og torsdag”.

Er deltaker forsikret under svømmeopplæringen?

Svar: Alle barn til og med 12 år er forsikret gjennom Barneidrettsforsikringen (gjelder fra treningsavgift er betalt). Om en ikke har egen barneforsikring anbefaler vi for deltakere over 12 år å løse lisens gjennom NSF (Norges Svømmeforbund) for å få forsikring. Les mer om lisens og forsikring her

Ta kontakt med daglig leder dersom du ønsker å heve lisens.

Når skal mitt barn lære å svømme “skikkelig”?

Svar: Før barna kan lære svømmeteknikk, må grunnferdighetene læres. Derfor må alle lære ferdighetene på begynnernivå før man kan begynne på detaljert teknikk. Dette er i tråd med opplæringsfilosofien til Norges Svømmeforbund som er modellen vi jobber etter.

Jeg ønsker at mitt barn skal gå raskere gjennom nivåene. Hvordan kan jeg påvirke det?

For å utvikle ferdighetene, må de øves på. Noen knekker koden veldig fort, mens andre trenger mer øvelse. Begge deler er like normalt. Noen nivå er også mer krevende og omfattende enn andre – særlig videregående nivå er det helt vanlig å bruke 6+ måneder. Begynnernivåene tar ofte noe kortere tid, men det går vanligvis noen måneder per nivå der også.

Det du som forelder kan gjøre for å påvirke dette er å selv ta med barna i svømmehallen, eller delta på familietreningen vi organiserer. Det som er viktig er å beholde leken i opplæringen. Gjør det kjekt å svømme, dra inn mange elementer av lek når dere går sammen i svømmehallen. Barna merker ikke de utvikler ferdigheter som f.eks å dykke når de hopper fra kanten og har hodet i vann. Spør oss gjerne om tips og triks dersom du har lyst til å øve litt ekstra hjemme. Det går til og med an å øve på deler av begynnernivåene hjemme på badet. Alt du trenger en en vask, dusj eller badekar. På høyere nivå kan man kombinere flere elementer av svømmeteknikk og lek.

Hvem skal varsles hvis barnet ikke kan komme på svømmekurset?

Ved enkelt fravær trenger det ikke å varsles. Hvis barnet blir sykt over lang tid og ikke kan fullføre svømmingen, sendes det mail til svømmeskoleansvarlig.